Äntligen färdigbråkat med kortbetalning

Äntligen funkar webshops- kortbetalningen och de första paketen börjar skickas ut till skator runtom Svea rike. Under tiden har vi behållt lugnet, druckit mycket vitt te och, som lovat,  fixat fler fina skatter i skatboet med japansk inspiration. 

Emma är verkligen fin i de nya smyckena med sina Snövit-färger.  

Japansk trädgårdVi har fått in japanska pärlor och inspirationen just nu är japansk trädgård. Allt det vackra och söta 'kawaii' disciplineras och ansas in i geometriska system och tydliga avgränsningar. Funderar på om man ska ta och börja fila på ett bonsaiträd att hänga våra nya smycken i..... Vi väntar fortfarande på banken så att webshopen kan börja funka. Under tiden blir det mera smycken som vi snart lägger upp bilder på här. Och lite meditation i vår trädgård så länge!

Rokoko darling

Vi leker fortfarande med blommor och i pastell blir det lätt kitschigt rokoko. Blanda in Agnes attityd och en blodröd pärla så blir det en skön blandning av gothic lolita och Marie Antionette.Örhänge m spetskjol....
Nedan ett av Marie Antionettes smyckes-skrin... err.... skåp i Versailles. Lush!


Ryska pärlor

Vi har fått in ett antal 'pärlkragar' gjorda i rysk teknik/ stil. I Ryssland används de här typen av pärlbroderier som pannband- väldigt art deco bohemiskt!

Nedan står Monika modell för pärlkragar, båda 750 kr. Det märks att hon har den ryska glamouren i blodet....

 

 

 

 
 

 

Nedan lite inspiration- från Harpers Bazaar & guider till rysk pärlteknik
Jag vill börja dagen med en sherry, croissant, skvaller & pärlor!Vidare på det mexikanska temat

Vi har gjort broscher med handmålad vintagekeramik från 60-talet av Ken Edwards; en amerikansk keramiker bosatt i Sydamerika. Keramikplattorna och hängena är målade på den lilla fabriken i Tonala, Mexiko som fortfarande är igång.
Muralen vid fabriken ovan.
Sjukt söt keramikplatta blir brosch som snart finns till försäljning på Skatbos webshop, 120 krHängsmycket kommer också upp... 235 kr på lång silverpläterad kedja

Fridafylld Jul

Nu pysslas det för fullt inför julen och i väntan på att webshopen för SKATBO ska öppna.

Våra blomsmycken är bl.a. inspirerade av den otroliga Frida Kahlo. Vilken egensinnig skönhet...... Åh vi vill ha en mexikansk jul i år. (Örhängena längst ner finns nu uppe i butiken för 120 riksdaler)


Hittat i skatboet

Snart drar alltså Skatbos webbutik igång, med många små skatter samlade på en och samma plats.
I webbutiken hittar du en uppsjö av glittrande smycken, såväl vintage, fairtradeproducerade och handgjorda här i butiken. Skatan vill tipsa lite extra om alla handgjorda, romantiska örhängen som inom kort kommer att finnas i butiken, se exempel på mittenbilden nedan. De är främst gjorda av mullberryblommor och pärlor, och är sådär charmigt kitschiga att man inte kan få nog av dem. Örhängena är förresten också naturligtvis helt nickelfria. 

Just nu har vi händerna fulla med att ladda upp bilder och fixa med designen på webbutiken, men det ska inte dröja innan allt är igång och fungerar som det ska. Vi meddelar här på bloggen när det är dags!

              

RSS 2.0