Ovanligt snygg boja

 
Får associationer till gamla fotbojor när jag ser denna coola ring vi packat upp i butiken.
Den finns även i silver! 


Veckans Skat Skatt i närbild
Another likely storyIdag visade Monika ett helt fantastiskt band, Au Revoir Simone heter dom och består utav tre fina tjejer som sjunger och spelar indie pop. Riktigt, riktigt bra tyckte jag att de var. Klicka på bilden så ska ni få höra!

Bloggat av Julia


Dagens pynt

Hej det är jag som är Julia och gör praktik på Schmäck Kompaniet. Som Monika skrev igår så har vi packat upp nyinkomna accessoarer. Ringen jag har på mig är en dubbelring och är en av mina favoriter.
Vi har även tillverkat halsband av återvunnet material. Vi har använt oss av tyll, gamla dockdelar och gamla pärlhalsband som vi sedan satt ihop till ett fint hänge.  
                                                                  

Idag hade Monika på sig hennes favoriter av det nyuppackade. Ett halsband gjort av dragkedjor och en ring. Tjusigt! 


Bloggat av Julia
Nyheter i butiken denna vecka

Denna vecka har vi en otroligt härlig tjej som gör praktik hos oss, hon heter Julia. Julia har lovat att gästblogga under veckan hon är hos oss och det ser vi förstås fram emot! Igår fick vi leverans på smycken och Julia och moi ägnade hela måndag eftermiddagen och kvällen åt att packa upp och skylta med de nya accessoarerna. Massa fina ringar ankom (10 olika modeller!) som finns nu att klä fingerfärdiga fingrar. Praktfulla broscher, halsband och örhängen finner ni också i sortimentet. Välkommen att kika på våra nyheter! //Monika

Over the Top

Minimalism är skoj men är inte over the top lite roligare ändå? Och det känns som att det ena inte utesluter det andra särskilt i vår.
Till och med minimalisten Raf Simons på modehuset Jil Sander lät vårsäsongen till ära sin experimentlustan flyta över minimalist konventionerna mot skrikiga färger och (för märket) oväntade volymer. Volangerna och färgerna ger en exotisk känsla stöpt i Jil Sanders DNA. Franska märket Moschino är dock ännu mer tydliga med den smått exotiska estetiken. Jag tänker på sångerskan och skådespelerskan Carmen Miranda när jag ser kläderna, smycken. Miranda var kvinnan som blev känd för att på en och samma gång bära volanger, frukt-/blomsterarrangemang till hattar, massa halsband i lager-på-lager, stora örhängen och turbaner och komma undan med det som få skulle ha gjort.


Jil Sander SS 2011 bild: style.com


Moschino SS 2011 bild: style.com


Carmen Miranda


Anropar VÅREN, kom!

Illustration av Revere F. Wistehuff
I veckan har det anlänt flera modemagasin 
till butiken som får en att anropa våren... 

Vogue Paris gör ett utsökt omslag med Lara Stone
plåtad i en rosenträdgård

  
och danska Cover lockar vårtörstande läsare
med hudfärgat, solgult, turkost och modellen Irina Lazareanu.RSS 2.0