13 årig modedocka

Ni kanske redan känner till den här unga damen som var med i New York Times lista över heta unga modebloggare redan som 12-åring. Hon heter Tavi Gevinsson och tycker om att klä ut sig hemma i villan i Chicagos förort. Hon är de fantastiska Rodarte systrarnas musa, var uppmärksammad gäst på NY Fashion Week (hennes pappa väntade utanför showerna) och har varit med i TeenVogue, POP & Love Magazine. Plötsligt känner man sig gammal.

 

 

 

Hitta hennes blogg här


Vernissage av Eljest Art Collective

Under lördagskvällen (10/10) fick Schmäck en helt ny skepnad under ett par timmar. Eljest Art Collective presenterade ett mörkt, mystiskt och helt fantastiskt vernissage i kaféet.
tacklistan av EAC (och vi på Schmäck tackar Elejst Art Collective också!)
mörker och mystikKonstnärskollektivet visade debutkollektionen "Hand in Hand" av märket We are Eljest. Plaggen är av ekologiska material och kreatörerna av plaggen arbetar med idéer och uttrycksformer som utmanar bärandet av kläder. Kläderna visades i en rad uttrycksformer; i sin fysiska form, genom modefotografier av Jenni Sandström, en kortfilm av Erik Löfgren och stilenlig interiördesign av Peter Queckenstedt och Alexander Aderklint.
ett urval från kollektionen: klänningen/överdelen "hand clap", masker och västen "fuck off"Från och med måndag denna vecka finns kläderna av We are Eljest till försäljning på Schmäck Kompaniet.


Höstmode

Några stilbilder för donnor och foxes en kall Oktober.


Cyklande herre, courtesy The Sartorialist

RSS 2.0