Welcome to the jungle

En laddning med dead stock 80-tals smycken och accessoarer har anlänt via Linnéas vänner i östra London. Dags att peppa på Afrikastilen med mycket färg och starka mönster. Handmålade träorhängen och blaffiga smycken med 'urban djungel i New York' känsla drillar in på Schmäck Kompaniet. Stilförebilder för att stajla rätt är 80-talets afroamerikanskor: tänk Denise Huxtable-typen av intellektuell collegebrud som pluggar politik och lyssnar på spoken word, och hårdingar som Salt'n'Pepa. Rätt attityd finner ni hos superdivorna och amazonkvinnorna Naomi Sims och Grace Jones. Rekommenderad läsning: American Black Arts Movement t.ex. Sonia Sanchez.Veckans favoritpryl

Denna vecka väljer vi ut en resväska anno 1950-tal som veckans favorit på Kompaniet.Väskan är som tagen ur filmen Roman Holiday (1953) med Audrey Hepburn i huvudrollen.


Bon Voyage! Res i retrostil

Nytt tema vankas på Kompaniet. Vi gör om i butiken till två paralella teman. Det ena temat är Bon Voyage.  Du kan från och med denna vecka finna vackra vintage resväskor, hattaskar samt accessoarer - allt en chic resenär kan behöva på resan. Vi har även fyllt på med en hel del vintage och nya kläder i butiken.
Det andra temat går i 60-talsstil och gäller på möbler och inredning och vi har bl.a. plockat hem fantastiskt fin matgrupp och skänk i Jacaranda från vår samarbetspartner Mattex Antik.

PS. Nya öppettider gäller på Schmäck Kompaniet.

Tisdag - fredag 12-18
Lördag 11-15

Måndag & Söndag stängt.


RSS 2.0