What a feeling!Vi önskar bara att vi såg lika heta ut i våra arbetsoveraller, men så här känns det då vi inreder den nya lokalen....

Ni hörde det här först....

Schmäck öppnar en filial några dörrar bort och SKATBO flyttar dit. Äntligen är allt klart med kontraktet, vi har nyckeln i handen och imorrn börjar vi rodda i lokalen och satsar på att öppna på Schmäcks 4-årsjubileum på skärtorsdag den 9/4 dvs om ca 2 veckor. Det känns spännande, pirrigt och jätteroligt.


Vi kommer att samarbeta med Mattex Antik som kommer att inreda med en massa snygga antika möbler som man kan köpa tillsammans med vintageporslin, skatskatter m.m. Man kommer också att kunna botanisera bland vintagekläder från nystartade märket Ragatan och fortsatt kommer det såklart att finnas fair trade, fantastiska små märken, eko-kläder o.s.v. Den större ytan innebär också att Umeås herrar kommer hitta lite större sortiment. Mer hattar, mer kläder, mer fönster, mer Skatbo helt enkelt! Samtidigt blir det en 'tesalong' på Schmäck med några fler platser och utökad yta för konstinstallationer.
Pynt-bonanza råder

Påskpynta!

Som alla stora högtider ger påsken ett fripass för kitsch nivå 10. Schmäck och SKATBO är fulla av påskägg, chokladkaniner, påskgodis och pastellfärger. Då det gäller pyntningen av sig själv, skulle inte vi i Sverige kunna börja anamma det här med påskhattar och 'easter bonnets´? Här kommer lite inspiration till påskpyntningen i år, passa på och go crazy!                             


Oh mama, DADA

Svart, grafiskt, japanskt, dada & surrealism kokar i vår smyckesgryta....
Vi älskar korall, glas-stavar, 30-tals dystopi, dadaism och Jung. Vi lägger upp allteftersom på webshopen.

      


Vårkurvor

Våren har kommit, vi tar av några lager med bylsor och inspireras av kurviga kvinnor med attityd. Umeådamen Tjica var inne häromveckan och handlade guldiga smycken till en fotografering där hon hyllar sig själv och sina kurvor. You go girl!


HippechickHär är några nybakade örhängen med bl.a. bärnsten, korall, vintageglas, keramik och handgjorda mullbärsblommor.
70-talet lever vidare!

Jane Birkin.....

Jane Birkin är så otroligt snygg på de här bilderna....
På SKATBO råder 70-tals-stämning med vintagejeans från Puss& Kram och matchande flowerpowerörhängen....
vi laddar upp några inspirerande smycken här på bloggen och på webshopen snart!

       

      

The bigger the better

Gamla skärp och bilder från gamla konstkataloger blir snygga halsband. De nedan är one-offs som bara kommer säljas via webshopen. 

Kedja i guldpläterad mässing, återvunnet skinn/fuskskinn, lim lack & collage....
Eliza vetja!

Ibland går någon på andra sidan jordklotet i samma tankar som en själv. Har precis börjat  fila på ett halsband med gamla glasögonbågar som jag samlat på mig ett tag och så hittar jag den här tjejen som dessutom gjort ett halsband med,  visserligen något större, ramar i samma stil som ett av mina senaste projekt. Elizaveta heter hon och är från Kanada. Hon har även ett födelsemärke på samma sida som jag plus att vi båda gillar att glida runt i keps, solglajer och småtrosorna :spooky! ;)  Imorrn ska vi fota några av våra one-off-halsband så får ni snart se vad jag menar. Kram på er!/ Linnéa

Tunga fransar

Smink av Kakuyasu Uchiide, skatilicious.
fransar från shu uemura som bl.a. gjort fransar tillsammans m Viktor & Rolf...

Little Boots

Veckans söndagkvälls-pepp-musik:En tuff liten brud med känsla. Klicka på bilden för att komma till tjejens sida & ladda ner Automatic Lovers Mix gratis.

RSS 2.0